View More

Θάλαμος Επικοινωνίας με τον Επίτροπο: Αυτό με τους Mammock

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, διαβάζουμε τις απορίες που είχε να διατυπώσει στους Mammock.

Επίτροπος
Επίτροπος

Εάν και δεν είμαι προληπτικός, ο δίσκος που μας έκανε ποδαρικό αυτή την χρονιά ήταν το Itch των Mammock, το οποίο κυκλοφόρησε την 01.01.2020. Καλά πήγε η χρονιά, δεν έχετε να πείτε. Μπορεί αυτή την στιγμή να μην εντοπίζετε το selling point αυτής της πληροφορίας, όμως σε 100 χρόνια από τώρα όταν οι συλλέκτες της εποχής θα ψάχνουν το απόλυτο Covid memorabilia, αυτό το αλμπουμάκι θα είναι το Ιερό Δισκοπότηρο της Πανδημίας. Γι’ αυτό και προσκάλεσα στον Θάλαμο Επικοινωνίας, τον Γιάννη Αράπη (κιθάρες) και τον Κλέαρχο Γρηγοριάδη (μπάσο), ώστε να μας πουν λίγα λόγια. Τελικά μας είπαν πολλά. Δεν πήγε καλά αυτό.

Λατρεύω τις κλισέ ερωτήσεις: «Τι σημαίνει το όνομα της μπάντας σας;». Πληροφορία που συλλέγουμε πλέον με ένα απλό Google search και καταλήγουμε στο ότι σημαίνει «θραύσμα»  Θα σας ρωτήσω ευθέως. Θέλατε κάτι να παραπέμπει στην λέξη cock, αλλά επειδή φοβηθήκατε ότι θα σας πουν σεξιστές, το κάνατε Mammock για να είναι όλοι ευχαριστημένοι; Γιάννης Αράπης: Όντως, πολλοί φίλοι μας το λένε momcock, δηλαδή το πέος της μάνας, ενώ άλλοι το ερμηνεύουν ως κόκορα μαμούθ. Κλέαρχος Γρηγοριάδης: Μας αρέσει να λειτουργούμε σαν ρακοσυλλέκτες, μαζεύοντας έννοιες και ιδέες που μπορεί σε άλλους να είναι άχρηστες, αλλά σε εμάς να είναι χρησιμότατες. Έτσι πίσω από ένα όνομα που ερμηνεύεται και ως ρετάλι, κρύψαμε και ένα μικρό συμβολισμό για τον θεσμό της ανακύκλωσης. Ελπίζουμε αυτοί που διαβάζουν να μην είναι τίποτα ψεκασμένοι που δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή!

Αυτό με τον κόκορα μαμούθ κρασάτο, μου άρεσε καλύτερα. Τελικά η φαντασία των παιδιών είναι αχαλίνωτη. Και πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς, τα ξέρουν όλα. Εξαιρετική εντύπωση μου έκανε ο ήχος της κιθάρας που παραπέμπει σε μπάντζο με distortion. Προς Θεού, δεν σας αποκαλώ κωλόβλαχους, απλά ήθελα να καταθέσω αυτό το στοιχείο, γιατί θεωρώ ότι σας κάνει μοναδικούς. Μπορεί και όχι. Γ.Α.: Σίγουρα δεν είπες (ακόμη) ότι παίζουμε stoner, επομένως δεκτοί όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρισμοί. Ως κιθαρίστας της μπάντας να πω ότι με εμπνέει πολύ ο ήχος των surf, country, blues και post punk κιθαριστών. Μου αρέσει που είναι παιχνιδιάρικος και σου δίνει την δυνατότητα να εκφραστείς με διαφορετικούς τρόπους. Τα πράγματα στην ηχογράφηση ήταν πολύ απλά, βασισμένα στις αρχές του rock’n’roll. Σε αυτό συντέλεσε και ο Διογένης Κυρατζόγλου, που έκανε την παραγωγή του δίσκου μας, με την old school προσέγγιση όπου βάζεις τους ενισχυτές πολύ δυνατά και παίρνεις από εκεί όλο το απαραίτητο γρέζι.

Χαίρομαι για σένα και τις αρχές σου. Σε τιμάει πάντως που άφησες τον μπασίστα του γκρουπ να ακούγεται πιο γεμάτος και αυτό θα καθορίσει την αναλογία των επιτυχιών στις groupies, που ποτέ δεν θα είχατε έτσι και αλλιώς, γιατί αυτά είναι σεξιστικά κατάλοιπα μιας άλλης εποχής. Γ. Α.: Λάθος κάνεις. Ο Κλέαρχος έχει groupies διότι βγάζει μια ωριμότητα που παραπέμπει σε George Clooney.

MOVIEWORLD

Ανδρέας Κύρκος

Ο Ανδρέας Κύρκος γράφει για τη σειρά του HBO που προσπαθεί να πει μια απογυμνωμένη μα και εξαιρετικά μεγεθυμένη αλληγορική ιστορία που παίζει με τους ...

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, ασχολείται ενδελεχώς με το ...

Η χρήση και η σημασία του όρου από τη δεκαετία του ‘30 ως τα τέλη των 70s.

HOT STORIES

Μιας και το καπέλο που φορούσε ο αρχηγός των Radiohead στο βίντεο του κομματιού βγαίνει σε δημοπρασία και μάλιστα, για καλό σκοπό.

Top