Φοίβος Δεληβοριάς: «Θα είμαι από το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στο δικαστήριο»

«Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη νίκη της δημοκρατίας από το να κατατροπώσει μέσα από τον ισχυρότερο θεσμό της, τη Δικαιοσύνη, έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της», δήλωσε.

news.team
news.team

Στην εφημερίδα Αυγή μίλησε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενόψει της απόφασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή που αναμένεται αύριο. Ο τραγουδοποιός δήλωσε ότι θα είναι από το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στο δικαστήριο, ενώ αναφέρθηκε και στο δώρο που μπορεί να κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη (με την απόφασή της) "όχι στα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά στα πρόσωπα που θα έρθουν".

Αναλυτικά, όσα είπε: 

Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη νίκη της δημοκρατίας από το να κατατροπώσει μέσα από τον ισχυρότερο θεσμό της, τη Δικαιοσύνη, έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της. Το γεγονός ότι ο νεοναζισμός, εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, κατόρθωσε να γίνει υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο και τα εγκλήματά του εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων να αποκτήσουν αίγλη και ασυλία πρέπει να λάβει οριστικό τέλος στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Παύλος Φύσσας και ένας σωρό άλλα πρόσωπα, ανώνυμα ή επώνυμα, που η ζωή τους και η δουλειά τους καταστράφηκε στο όνομα μιας γελοίας και αμφισβητήσιμης φυλετικής και ιδεολογικής καθαρότητας, δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω. Χάθηκαν οριστικά.

Το δώρο λοιπόν που μπορεί να κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη είναι όχι στα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά στα πρόσωπα που θα έρθουν. Στα παιδιά μας, που στο χέρι μας είναι να απολαύσουν τον δημοκρατικό κόσμο για τον οποίο πολέμησαν οι παππούδες μας και στον οποίο μεγαλώσαμε εμείς.

Θα είμαι από το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στο δικαστήριο. Θα περιμένω την απόφαση μαζί με τους χιλιάδες πολίτες που θα βρίσκονται εκεί.

*Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι τραγουδοποιός

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Carnage που μας υποσχέθηκε πριν λίγο καιρό ο Cave, είναι τώρα εδώ.

Ακούστε το mix της Ισλανδής για το Sonos Radio με τραγούδια «που έσωσαν τη ζωή της».

Ένα βγαλμένο από τα 70s poster-teaser μοιάζει να επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες για τον νέο δίσκο της St. ...

FEATURED TODAY

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Top