Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του Silot

Για το κομμάτι "Shelter".

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο singles και πατώντας γερά στις βάσεις της διαρκούς εξελισσόμενης μουσικής του ταυτότητας, ο Silot επιστρέφει το 2021 με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε;. Το πρώτο επίσημο single του άλμπουμ, “Shelter” που μόλις κυκλοφόρησε αποτελεί το μοναδικό αγγλόφωνο κομμάτι του Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε; και όχι τυχαία.

Η συνειδητή απόφαση του Silot να αφιερωθεί στον ελληνικό στίχο από την αρχή της επίσημης μουσικής του πορείας έρχεται μέσα από μία εσωτερική ανάγκη για μοίρασμα και ταύτιση. Το “Shelter” γράφτηκε πίσω στο 2014, τότε που ο Silot ένιωθε πιο προστατευμένος πίσω τον αγγλικό στίχο και μάλιστα, είναι το πρώτο κομμάτι που έγραψε ποτέ. Το ιδίωμα του συγκεκριμένου τραγουδιού, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι απευθύνεται στον πόνο του ανεκπλήρωτου και εν τέλει, στο προσωπικό καταφύγιο της φαντασίας, με οδηγό την οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι λειτουργεί σαν ένα στιγμιαίο flashback για τον Silot κάθε φορά που το ερμηνεύει. Ο δημιουργός ένιωσε πως ανήκει αναμφίβολα στο Οι Καρδιές Μας Πού Πάνε; ένα δίσκο που για τον ίδιο αποτελεί προσωπικό στοίχημα. Ζυμωμένο εν μέσω πανδημίας και ολοκληρωμένο από μία αστείρευτη όρεξη για δημιουργία και έμπνευση, κόντρα σε κάθε εμπόδιο, αυτό το άλμπουμ αποτέλεσε το ιδανικό καταφύγιο για το κομμάτι “Shelter”.

Στο τιμόνι της παραγωγής του “Shelter” βρίσκεται ο James Papageorgiou, που μαζί με τον Silot στρετσάρουν τα ήδη ασαφή όρια μεταξύ της pop και της hip hop μουσικής, όρια που γίνονται κάπως πιο διακριτά μέσω της χρήσης autotune και trap beats. Μια δόση electro έρχεται να συμπληρώσει το μείγμα του “Shelter”.

Βλέπετε το βίντεο για το κομμάτι, που γυρίστηκε στην Κρήτη μέσα στο 2020, παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Carnage που μας υποσχέθηκε πριν λίγο καιρό ο Cave, είναι τώρα εδώ.

Ακούστε το mix της Ισλανδής για το Sonos Radio με τραγούδια «που έσωσαν τη ζωή της».

Ένα βγαλμένο από τα 70s poster-teaser μοιάζει να επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες για τον νέο δίσκο της St. ...

FEATURED TODAY

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Top