Κορονοϊός: Σημαντικές οι επιπτώσεις στην αγορά βινυλίου, μεγάλη η πτώση, αλλά οι μουσικόφιλοι παραμένουν πιστοί

Μπορει να μην πρόκειται για προϊόντα άμεσης ανάγκης, αλλά είναι αναγκαία για την ψυχική μας υγεία, τι να κάνουμε...

news.team
news.team

Μεγάλη είναι και θα είναι η επίπτωση της πανδημίας στις πωλήσεις των βινυλίων, σύμφωνα με έρευνα του Vinyl Alliance. Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση τα αγαπημένα αποκτήματα των απανταχού μουσικόφιλων, όταν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η έρευνα επισημαίνει και τις κινήσεις των μεγάλων online καταστημάτων, όπως της Amazon, τα οποία μετακινούνται και ενισχύουν κλάδους που είναι σημαντικοί για την τρέχουσα κατάσταση - και όσο και να χτυπιόμαστε, τα βινύλια δεν είναι σίγουρα προϊόντα άμεσης ανάγκης.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι εταιρίες που παράγουν βινύλιο είναι ανοιχτές και παράγουν, αλλά υπάρχει πτώση σε νέες παραγγελίες, ενώ το lockdown έχει επηρεάσει τις μεταφορές και έχει αυξήσει τόσο τα κόστη, όσο και τις καθυστερήσεις. Όλη η αλυσίδα έχει επηρεαστεί, κι αυτό δεν είναι κάτι που θα τελειώσει εύκολα.

Τέλος, η έρευνα επεκτάθηκε και στους απανταχού fans / συλλέκτες του βινυλίου, οι οποίοι επισημαίνουν την πίστη τους για το format και τον χρόνο που περνούν πλέον εντός σπιτιού, "ξεσκονίζοντας" τη συλλογή τους για διαμάντια που είχαν αφήσει στην άκρη. Και η αλήθεια αυτή είναι - εν μέσω καραντίνας, φωτογραφίες, παλιά βινύλια, περιοδικά και πάσης φύσεως μουσικά και μη αντικείμενα και memorabilia, έχουν βγει στην επιφάνεια. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το γεμάτο neon καινούργιο τους βίντεο για το κομμάτι "Hey Now (Think I Got a Feeling)" που προλογίζει τον ...

Το "No Flag" έρχεται δύο χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά.

FEATURED TODAY

Ο Travis Scott στο Fortnite ήταν μόνο η αρχή ή απλά προϊόν των ημερών του; Η Τάνια Σκραπαλιώρη αναζήτησε απαντήσεις από επαγγελματίες του χώρου των

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το ομώνυμο ντεμπούτο των Central Pozitronics και αφήνει ντόπιες λεπίδες ελικοπτέρων να τον πετσοκόψουν.

Top
0
Shares