Η Apple Music ενισχύει με 50 εκατομμύρια δολάρια τα indie labels

Για να αμβλύνει τις οικονομικές επιπτώσεις από την έλευση του κορονοϊού και την καραντίνα

news.team
news.team

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη μουσική βιομηχανία είναι ήδη ορατές και τα αποτελέσματά τους θα ενταθούν στο προσεχές διάστημα. Προς ενίσχυση των ανεξάρτητων δισκογραφικών, ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε ότι η Apple Music θα δώσει χείρα βοηθείας.

Η βοήθεια αυτή θα είναι πρακτικά μια προκαταβολή έναντι δικαιωμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των ανεξάρτητων labels. Η ενίσχυση αυτή θα είναι της τάξεως των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το γράμμα που έστειλε η εταιρία στις δισκογραφικές.

Για να λάβουν βέβαια την ενίσχυση, οι δισκογραφικές θα πρέπει να έχουν απευθείας deal με την Apple Music, ενώ υπάρχει και ένα μίνιμουμ εσόδων που πρέπει να έχει το κάθε label στην υπηρεσία ανά τρίμηνο: 10.000 δολάρια.

FEATURED TODAY

Ο Travis Scott στο Fortnite ήταν μόνο η αρχή ή απλά προϊόν των ημερών του; Η Τάνια Σκραπαλιώρη αναζήτησε απαντήσεις από επαγγελματίες του χώρου των

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το ομώνυμο ντεμπούτο των Central Pozitronics και αφήνει ντόπιες λεπίδες ελικοπτέρων να τον πετσοκόψουν.

Top
0
Shares