Όχι πια Dixie Chicks, μόνο Chicks

Μετά τους Lady Antebellum και οι Dixie Chicks αλλάζουν το όνομά τους στο πλαίσιο της κοινωνικής ισότητας κι έχουν κι ένα τραγούδι να μας πουν.

news.team
news.team

Θα αλλάξουν τα πρόσφατα γεγονόταν στις ΗΠΑ την ποπ κουλτούρα όπως την ξέραμε ως τώρα; Πάντως μετά την προσωρινή απόσυρση του Όσα Παίρνει ο Άνεμος από το HBO στο σινεμά, βλέπουμε και στο κομμάτι της μουσικής, οι καλλιτέχνες να αποφασίζουν να κάνουν κάποιες κινήσεις-δηλώσεις.

Έτσι, μετά τους Lady Antebellum που πρόσφατα έγιναν Lady A, άλλο ένα country σχήμα που αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του είναι οι Dixie Chicks. Πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα λέγονται σκέτο Chicks, λόγω του αρνητικού, ρατσιστικού χρωματισμού που είχε η λέξη dixie τον 18ο αιώνα στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε το country τρίο, θέλει «να συναντήσει τη στιγμή», αναφερόμενο, φυσικά, στις πρόσφατες κοινωνικές εξεγέρσεις στις ΗΠΑ που ακολούθησαν της δολοφονίας του George Floyd από λευκό αστυνομικό. Πέρα από την ανακοίνωση της επίσημης αλλαγής του ονόματός τους, οι Chicka κυκλοφόρησαν κι ένα νέο single.

Το "March March" θα περιλαμβάνεται στον επερχόμενο, πέμπτο δίσκων των Chicks, Gaslighter, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου. Την παραγωγή στο κομμάτι έχει αναλάβει ο Jack Antonoff.

Το ακούτε παρακάτω:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top